Videné modrými očami

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

BDSM v praxi 2 – Comming out – časť 2

V prvej časti som popísal obdobie v ktorom som si svoj vzťah k BDSM ešte neuvedomoval alebo ho ešte nemal presne zadefinovaný. Neodvratne som sa ale k tomu blížil, potreboval som len impulz aby som spravil rozhodný krok. A impulz prišiel ...

Osobný comming out

Už počas môjho vzťahu s Koníkom som si uvedomoval že to ako ma láka BDSM je za hranicou akéhosi experimentu či prostého vzrušenia zo zakázaného ovocia. Rozchod s ňou bolo jedno z najťažších období môjho života, avšak dal mi slobodu preskúmať časť mojej sexuality o ktorej ona nemala ani tušenie. 
 
Žena s obojkom na krkuCez miestnosť „D/s vzťah“ na Azete som sa nakontaktoval na ľudí so záujmom o BDSM. To že na stretnutia obvykle chodí viac žien ako mužov výrazne skrátilo moje rozhodovanie. Na základe osobných rozhovorov a chatu som si rýchlo uvedomil čo presne mám rád. Veľmi k tomu dopomohli aj prekecané noci s Lastovičkou, mal som možnosť dôkladne analyzovať a porovnať svoje a jej pocity. Výsledkom môjho postupného osobného comming out-u ktorý sa v tomto bode zavŕšil bolo úplné porozumenie a akceptácia pocitov ktoré som mal od detstva.
 
Takže v skratke. Som switch. Vzrušuje ma D/s (dominancia/submisivita) nie s/m (sadomasochizmus). Páči sa mi psychická dominancia, spanking a bondage. Latex a koža sú sexi, ale nie vždy a za každých okolností. Láka ma rovnako D/s-kový ako aj vanilkový sex. Mám bohatú fantáziu a som kreatívny, to isté očakávam od partnera. Som pôžitkár a „pleasure delayer“. Niečo ako neovládateľná vášeň mi je vďaka mojej veľmi racionálnej povahe odopreté. Na druhej strane ma to že nedokážem vypnúť myslenie ani pri sexe robí mimoriadne pozorným aj voči najmenším reakciám partnerky.
  
Naopak mnoho iných BDSM praktík ma neberie ani kúsok, ba niektoré sa mu až hnusia. Bleskovky pri dverách ma nelákajú a v podstate ich nie som schopný. Orgazmus nie je mojím hlavným cieľom pri sexe. Myslím si že in-out-ový sex (prosté dnu a von, dnu a von) je nudný, moja sexualita je z 99% v hlave nie v penise.

Verejný comming out

Prvým človekom mimo BDSM komunity ktorému som sa priznal bola Koník. Aj už mala priateľa, ostali sme si veľmi blízki a cítil som že teraz, keď sa jej to už netýka, jej to môžem opatrne povedať. Reakciu „Ta čo si to nepovedal skôr, mohli sme si užiť!“ som nečakal. Zdalo sa mi nemožné aby niekto kto nie je schopný nahoty za svetla ani pred vlastným frajerom sa mohol oddať sexu pri ktorom prehnanú hanblivosť nie je miesto. Možno som sa mýlil, možno by sme si to fakt užili, možno by jej to dokonca pomohlo prekonať jej zbytočné komplexy. Ale myslím si že nie, na to boli príliš hlboké.
 
Povzbudený týmto úspechom som postupne pred kamarátmi občas prehodil niečo o BDSM. Pretože som nezaznamenal žiadne negatívne reakcie, moje poznámky či monológy sa stávali čoraz Bondage konkrétnejšími. Ja som bol vždy len v pozícii ktorý pozná človeka čo sa mu páči hento alebo tamto. Väčšinou to aj bola pravda, aj keď oni si mysleli že všetci „známi“ som určite ja. Samozrejme že časom sa priatelia spýtali či sa mi to páči. Odpoveď bola áno, aj s patričným vysvetlením čo sa mi na veci na ktorú sa pýtajú páči. Nepúšťal som sa samozrejme do žiadnych intímnych detailov, ja si svoje súkromie cením.
 
Kúzelné na mojím verejnom comming out-e je to, že len čo som ja ukázal svoju inakosť, mnoho z nich sa mi zverilo tiež. Zrazu som zistil že niektoré s mojich kamarátok sú bisexuálne, mnohé z ostatných sa tiež radšej pozrú na internete na nahú ženu než muža, dozvedel som sa niečo o tantre a kdečom inom čo ich robí zraniteľnými. Obvyklou reakciou chalanov je „Môže to byť zaujímavé“ alebo „Ak by som mal partnerku ktorá to chce, vyskúšal by som a uvidel či sa mi to páči“. Ostatne, výsledky ankety o fackovaní ktorú som robil pre Lastovičku hovoria jasnou rečou. 

Takže momentálne si môžem robiť vtipy a rozprávať o D/s bez toho aby sa nad tým moji priatelia pozastavovali. Dokonca aj Ovečka ktorú som pri našom štvrtom stretnutí zbalil vedela že mne sa páči v sexe aj niečo iné než väčšine ľudí.

Rodina

Moje BDSM časopisy zostali doma a po tom čo som sa odsťahoval, niekoľkokrát boli premiestnené pri rôznych upratovaniach skrytých kútov mojej bývalej izby. Myslím že aj bez toho aby ich listovali museli vidieť o čo ide. Keď bol doma mladší brat, moje časopisy sa zvykli postupne presúvať do jeho izby, takže aj on vie čo sa mi páči. Ale v duchu našej rodinne tradície sa oni tvária že nič nevedia, a ja sa tvárim že neviem že vedia.

A čo ďalej?

Nie je to tajomstvo, ale transparent s tým nenosím. Ak sa niekto priamo spýta, poviem pravdu. Som presvedčený že ľudia to vnímajú ako akúkoľvek inú informáciu z intímneho života druhých ľudí. Nemusím hovoriť o tom každému len aby som si dokázal že svoj comming out mám za sebou. To ako prežívame svoju sexualitu je súkromná vec každého z nás. A na druhej strane, nie je dôvod zapierať ak sa niekto pýta.
 
Nakoniec, kde je hranica medzi tľapnutím partnera po holom zadku a spankingom? Je zaviazanie partnerových očí a pohrávanie s jeho telom D/s-kový sex? A čo ak mu pri tom pridržím či zviažem ruky hodvábnou šatkou? A ak pri tom sem tam kvapne na jeho telo vosk či kúsok ľadu? Hranica je nejasná ...

 

D/s a príslušentsvo | stály odkaz

Komentáre

  1. Tvoj posledny odstavec
    ma presvedcil, ze hranice su jasne. mam jemnu plet. preco by ma malo tesit nechat si ju nicit horucim voskom? Ba dokonca tlapnutie po zadku povazujem za znevazenie svojho ega. tlapkat zadky mozes domacemu zvieratstvu. Je to obmedzovanie osobnej slobody vsetko. Nech zije sloboda.
    publikované: 25.10.2006 13:54:08 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. 2 cokomilka
    Ten vosk a lad je tam len pre gradáciu, aby som ukázal všade možu byť hranice. Myslím že by sa dalo s úspechom pochybovať že neexistuje niečo čo sa ti páči a nedá sa to zadariť k BDSM ;-)

    Napadá ma ak ti len partner na chviľu pridrží ruku a nedovolí ti pohladiť ho, zatiaľ čo on hladí teba, aby si sa ty mohla plne sústrediť na jeho dotyk, už je to z istého pohľadu D/s-ková vec.

    Sex je strašne nehygienická vec, už len také bozkávanie, liezť niekomu jazykom do úst, no fuj!! Ale bozkávaš sa, alebo nie?

    Všetko je záležitosť uhla pohľadu. Som presvedčený že D/s tvoju pleť nepoškodí viac než bežný sex :-D
    publikované: 25.10.2006 14:11:01 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  3. raz
    raz sme mali taky zvlastny sex s partnerom, zaviazal mi oci, nedovolil mi hladit ho...staral sa len o to, aby sa to pacilo mne... tazko to zaradit k D/s, lebo neslo onho ale o mna...ale aj tak to bolo veeelmi zvlastne ale zasa veeeelmi prijemne... ale fackovat by som sa nenechala...aj tlapkanie po zadku musi byt v ramci normy... keby na mna niekto kvapkal vosk, tak ho niekam poslem, este ten lad by sa dal:)
    publikované: 25.10.2006 14:25:43 | autor: kurtica (e-mail, web, autorizovaný)
  4. 2 kurtica
    D/s-kový sex nie je sex z ktorého ma radosť len dominaná osoba. V tomto je to rovnaké ako u vanilkového sexu, sebci sa nádju všade :-(

    Niektorí ľudia občas s usmevom vravia že pri D/s vlastne ovláda submisívny partner dominantného. Submisívny partner určuje hranice a mnoho dominantných partnerov kladie jeho potešenie pred vlastné. Ak by z toho mal submisívny partner partner menej ako oni, považujú to za vlastné zlyhanie, pretože oni rozhodujú čo s ním budú v rámci dohodnutých hraníc robiť.

    Ľad, vosk, ťapnutie po zadku som uviedol len preto lebo to väčšina ľudí už aspoň videla ;-)
    Rovanko tam mohlo byť trebárs miesto ľadu zmrzlina a miesto vosku teplá čokoláda. Teda až na to že ta čokolád a zmrzlina sa da zjesť, ale opať je to niečo teplé a studené. Otázka presnej teploty nie je pre túto úvahu rozhodujúca ;-)
    publikované: 25.10.2006 14:53:07 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  5. modroocko
    necudujem sa odozve na tvoj clanok :) zda sa mi totiz, ze zabudas zdoraznovat, ze k tej osobe aj nieco citis a ze veci ktore sa deju, sa deju aj ( a niekedy hlavne ) qoli partnerovi. A mozno som to nepochopila ja :), ale mam pocit, ze nejde len o "mechanicke prevedenie" skor o dvoch ludi, ktori sa maju radi a ich hranica "normalnosti" je trosku doprava, alebo dolava :)
    publikované: 25.10.2006 14:55:58 | autor: essence (e-mail, web, autorizovaný)
  6. 2 essence
    Môže byť. Ja mam hlavne pocit že sa boja horúceho vosku, ktorý ja tiež nejako nemusím, dal som ho tam len ako príklad :-)

    Samozrejme že mám tú druhu osobu rád a že si nezištne prajem aby sa jej to páčilo. To mi príde ako samozrejmá vec. Veď ako mi niekto povie že s priateľkou majú radi orálny sex, alebo že sa im páči milovať sa pred zrkadlom, tiež sa ho nepýtam či ju má rád ;-)

    A naopak, ak sa niekomu niečo nepáči, či už ide o D/s-ko alebo vanilkový sex, tak rozumný partner to predsa od neho nebude chcieť. Ba by som povedal že o tom čo partnerovi páči a čo nie sa v D/s komunikuje oveľa viac než u vanilkového sexu.
    publikované: 25.10.2006 15:23:26 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  7. modroocko branenie v dotykoch patri podla starych indov
    k beznym heterosexualnym metodam ako vystupnovat vasen. To rozhodne nie su nejake BDSM-praktiky.
    Vsimni si tantra-jogu, kamasutru. Ina vec je, ked partner necha svoju rozvasnenu submisivnu obet napospas vlastnemu osudu a vyziva sa v jej strese z nenaplnenej tuzby. To je ozajstne sado.
    publikované: 25.10.2006 15:37:01 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. 2 cokomilka
    No, starí Indovia vedeli o sexe veľa, ale myslím že oni o sex neuvažovali tak ako my, takže nepotrebovali nejaký termín BDSM zavádzať.

    V každom prípade D/s (dominancia/submisivita) je o tom že jeden z partnerov má moc prikázať niečo partnerovi alebo naopak mu v niečom zabrániť. Takže pridržanie ruky sem spadá. Jedného vzrušuje že nemôže dosiahnuť to po čom tak túži, teda dotknúť sa tela paartnera a druhého vzrušuje pohľad na tastúce vzrušenie partnera. Ja osobne mám rád aj ten pocit že som to JA ktorý sa môže pohrávať s jej vzrušením. Ale to aspoň kúsok cíti vari každý. Preto vravím že ta hranica medzi D/s a vanilkovým sexom je neistá a rozmazaná.

    To prečo pridržanie ruky ľudia nevnímajú ako niečo zvláštne je len to že je to bežné. Nie preto že by to nemalo v sebe žiadne prvky D/s.

    Ľudia si podľa mňa pletú sadomasochizmus a D/s, ale toto sú dve rôzne veci. Rozdielu medzi nimi sa budem venovať v najbližšom článku.
    publikované: 25.10.2006 15:54:46 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  9. no podla toho co pises
    tak vlastne ja iny ako D/s sex nepoznam...lebo vzdy je tam jeden co to vedie...teda ma moc prikazat... my s partnerom si to vacsinou striedame...totiz ja som taky pasivnejsi typ pri sexe...takze nerada prikazujem...
    A prave to ze si ludia pletu je dolezite... u mna to bolo tiez tak, myslela som ze D/s je o obojkoch, putach na rukach, praskajucich bicoch(pokial nepraskaju na telo partnera) a nie ze uz len to ze mu pridrzim ruku je D/s. Proste, kazdy sex je potom D/s, vzdy to jeden vedie, mozno sa aj striedaju, ale jeden dominantny tam je...niekto je vzdy hore:))
    publikované: 25.10.2006 16:28:42 | autor: kc (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. 2 ks
    Presne ako vravis, ak si postavíš hranicu nizko, všetko je D/s, ak si ju postavíš ďaleko, všetko je vanilkový sex.

    Čo je pre jedného D/s, to pre druhého je normálny sex. Hranice nie su jasne dané ...

    Poznám však ľudí ktorí zo sexu vôbec nič nemajú pokiaľ nie sú vo svojej role. To že im sa páči D/s je potom nezpochybniteľné. A čo presne im ten pocit dá, či je to pridržanie ruky alebo kožené puto je záležitosť ich subjektívneho vnímania. Istým spôsobom jeden z partnerov vôbec nemusí tušiť ako dôležité sú pre druhého veci ktoré si on ani neuvedomuje že ich robí.

    Aký je to sex ak ho jeden z partnerov vníma ako D/s a druhy ako vanilkový sex? ;)

    Samozrejme že ak začneš používať nejaké pomôcky, už je to jednoduchšie zaradiť, ale stále je to len o tom že si povieš kde je tebou subjektívne videná hranica.

    D/s je proste len výraz na pomenovanie istej časti sexuálneho správania. Ľudia jednoducho robia čo majú radi. A o to či a ako by sa to dalo nazvať sa nestarajú ;-)
    publikované: 25.10.2006 17:04:56 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  11. cocomilke
    Ja to pokladam za obmedzovanie osobnej radosti, ak ma partner necapne po zadku :)) Skus si predstavit, ze by ta priatel odmietol bozkavat.Asi by sa ti to nepacilo.Takze za predpokladu, ze mne sa to capnutie po zadku paci, sa neda hovorit o obmedzovani :)Skor o vychadzani v ustrety :)
    publikované: 25.10.2006 18:19:07 | autor: Lastovicka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Lastovicka
    asi sme velmi rozdielne...my vanilkaci obvykle povieme co chceme. vy BDSM ak si tiez poviete co
    chcete, vykon vasho zelania sa neda povazovat za obmedzenie osobnej slobody.
    publikované: 25.10.2006 18:31:46 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  13. pre mna je to
    v provm rade o pocite autority a rozhodnosti, ci rozhodnutia muza. Chcem sa, aspon v tejto oblasti podriadovat, chcem citit, ze muz si vie zariadit, aby som sa spravala tak, ako on chce. Ak by mi vo vsetkom ohladuplne ustupoval, asi by to nebolo ono.
    Proste pre mna je chlap ten, co sa nepyta na blbosti, ale kona...
    publikované: 25.10.2006 20:31:50 | autor: čvi (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. 2 čvi
    Akurát sme to s Lastovičkou teraz rozoberali. Žiadne držat za ruku, stačí sa prísne pozriet a už je to D/s-ko ;-D

    Presne viem čo myslíš. To je ako s tancom, keď je muž schopný viesť, tanec je pre oboch úžasný požitok. Ak nie, tak je to len motanie sa po parkete (či posteli). Zo začiatku môže tu potiahnuť, tam zatlačiť, ale keď sa dvojica zohrá, stačí že naznačí a partnerka vie čo má robiť. A aj keď už to nie je tak vidno, ona stále cíti že partner vie čo chce a vedie s absolútnou istotou tak aby z toho mali obaja čo najviac potešenia ;-)

    Aj ked samozrejme, raz za čas treba naučiť partnerku nové kroky ...
    publikované: 25.10.2006 21:55:04 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  15. an azete
    ma oslovil jeden skutocny pan...
    Cez monitor a klavesnicu mi to mohlo byt jedno, ale triasli sa mi ruky... Hoci som dobre vedela, ze je to hra. Nenadaval mi, nebol vulgarny... a predsa.
    Ti ostatni, co sa ma zdvorilo opytali, ci by som pjosimpjosim nechcela byt ich otrokyna, ze maju doma bicik a aj by ma trestali, mi boli smiesni.
    Bolo to velmi poucne :-)
    A z ineho sudka... predstav si, ze zena chce zmenit polohu, zacne sa vrtiet, dvihat, cokolvek, ale partner ju pritlaci naspat. Alebo jej zabrani nieco urobit. Vobec to nemusi boliet, proste si presadi svoje. Je jedno, ci muz, alebo zena. Aj to je D/s, krasne, nezne, ale mna berie prave takyto sposob.
    publikované: 25.10.2006 22:28:23 | autor: čvi (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. 2 čvi
    Pekne, pekne ...

    Ja len dodám že si to určite zapamatá a až bude cítiť že plne akceptovala jeho vôľu a podriaďuje sa mu, možno ju odmení za jej poslušnosť a sám ju vyzve aby zmenila polohu.

    Takto ju poteší 2x, raz keď jej dá pocítiť že ju ovláda a druhý krát keď ju odmení ;-)
    publikované: 25.10.2006 22:59:58 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  17. ajaj
    Dajak ste sa tu rozbehli s fantazírovaním a mne slinky tečú pred monitorom. Kde teraz narýchlo zoženiem dajakého charizmatického, dominantného rodinne založeného, vtipného ....chlapa????
    publikované: 25.10.2006 23:03:30 | autor: Lastovicka (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. 2 Lastovicka
    A to fakt musí byť dominantný? :-DDD
    publikované: 25.10.2006 23:09:59 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  19. veru hej :)
    Štipku dominancie by sebe mal mať...takú väčšiu štipku...takú...štipu :)
    publikované: 25.10.2006 23:12:48 | autor: Lastovicka (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Lastovicka...
    ja si myslim, ze ak ma chlap srdce na spravnm mieste, ku vselicomu sa da vychovat a vselico, co v sebe ma, v nom prebudit. Myslim, ze sme to vcera uspesne prebrali s mojim drahym a je to na dobrej ceste...
    publikované: 26.10.2006 07:12:31 | autor: čvi (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. čvi
    Tak držím palce :) Ja budem musieť ešte pohľadať toho "so srdcom na správnom mieste" a tou štipkou dominancie, aby som ju v ňom mohla prebúdzať :) ...lebo, čo nespí, neprebudíš.
    publikované: 26.10.2006 08:46:56 | autor: Lastovicka (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. opäť skvelý článok, modroočko,
    ja sa úlne stotožňujem s názormi čvi (čím sa jej chcem dopredu ospravedlniť, že nie s úmyslom kopírovať jej myšlienky) :o)
    Ale presne tak to cítim aj ja.
    Do istého okamihu cítim potrebu dominancie v sebe, potom ju očakávam od partnera. Hranicu určiť neviem, je to veľmi relatívne a závisí to od mnohých faktorov. Je veľmi zaujímavé a vzrušujúce mať pri sebe muža, ktorý je dominantný, vie čo chce, netreba mu hovoriť, čo má robiť... a hlavne dokáže prekvapiť svojou fantáziou... často krát dokáže vyvolať prekvapenie aj u mňa, ak nájde a odkryje u mňa veci o ktorých som doteraz netušila.
    publikované: 26.10.2006 11:49:29 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. murphy...
    ved ty vies, ze dobre viem, ze neodpisujes :)
    publikované: 26.10.2006 17:02:38 | autor: čvi (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. BEZ NAZVU
    Najťažšie sa hovorí o veciach, ktoré sú pre jedného človeka samozrejmosťou a druhému nič nehovoria. Je to ako vysvetlovať eskimákovi púštnu búrku...
    publikované: 09.01.2011 01:05:26 | autor: noncherry (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. 2 noncherry
    ... najťažšie sa hovorí o nepoznaných veciach ľuďom ktorí sami nič nezažili, sedia doma, pozerajú na telku, nič neriskujú a život z nich každým dňom uniká ako voda z deravého suda.

    Eskimák, ten už videl/zažil aspoň búrku :-D
    publikované: 12.04.2011 15:45:34 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Masáže a bdsm
    Zdravím no zajímavý pohled na takové praktiky jak říkám já tisíc lidí tisíc chutí, já osobně BDSM nevylucuji jen teda v rámci možností. Ale spíš mám rád takové https://candyshop-massage.cz/masaze/ což mi přijde víc vzrušují ale jak píší tisíc lidí tisíc chutí.
    publikované: 12.06.2022 06:50:18 | autor: Merak (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014