Videné modrými očami

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

D/s PR (public relations) ...

Z posudku: Dáva si nízke ciele a sústavne sa mu ich darí plniť.
Na internete je mnoho stránok venovaných BDSM či D/s. Väčšina z nich je v podstate pornografiou či erotikou, v závislosti na vkuse autorov. Existuje však malá skupina stránok ktorá má vyššie ambície.
Na Slovensku stránka ktorá by bola dostatočne známa, všeobecne akceptovaná, dostatočne aktuálna a zároveň by šla do hĺbky chýba. Práve preto ma nadchol návrh na vytvorenie takejto stránky na stretnutí s priateľmi. Pracujem vo firme ktorá je zameraná na tvorbu marketingových a komunikačných kampaní a mal som záujem zaplniť práve túto medzeru. Bohužiaľ, moje nadšenie dostalo po 10 minútach betónové topánočky a šlo k najhlbšiemu dnu.

Stručný priebeh

A je to !!!00:00-02:00 min – predostretie nápadu zúčastneným (nie mnou, podotýkam)
02:00-05:00 min – búrlivé ovácie všetkých zúčastnených
05:00-10:00 min – vášnivá debata o tom ktorý freehosting je najspoľahlivejší
10:00-15:00 min – okamžitá registrácia priamo z krčmy tej jedinej pravej domény
15:00-25:00 min – ostrá diskusia či ma byť na úvodnej stránke poviazaná žena alebo zbitý muž ;-)
25:00-30:00 min – vedomí si že najdôležitejšie rozhodnutia a najťažšia práca je už za nami ešte poslednýkrát zatlieskame našej šikovnosti a začíname sa venovať iným veciam, zvyšok už je predsa hračka.

Výsledok

  1. Pribudne ďalšia stránka bez jasného cieľa (S dostatočne veľkým kladivom sa dá trafiť každý klinec)
  2. Dôveryhodnosť stránky a tak aj myšlienok na nej prezentovaných bude nízka (Niet chyby ktorej by sme sa v tomto smere vyhli)
  3. Striedavo budú všetci zodpovedný za nič a nikto za všetko (Socialistické riadenie na večné časy)
  4. Nikto sa o stránke nedozvie – (Veď stačí že o nej vieme my, načo sa nad tým zamýšľať, Google ju zahrnie medzi ostatné niekde v druhej tisícke stránok ktoré si nikdy nikto nepozrie)
  5. Bude to guľáš posťahovaných fotiek, niekoľkých osobných fotiek, niekoľkých poviedok rôznej obsahovej úrovne spojených veľmi nízkou literárnou úrovňou (Ako keď psíček a mačička varia tortu.)
  6. Po tom čo prejde úvodné nadšenie sa prestane aktualizovať, teda za predpokladu že to nadšenie vydrží aspoň na to aby vznikla (Nadšenie a erekcia, dve najnespoľahlivejšie veci na svete)

Čo som chcel ja

  1. Cieľ
    1. Poskytnúť záujemcom seriózne informácie o bezpečnom a konsenzuálnom D/s
    2. Vyvrátiť niektoré mýty a nepresnosti
    3. Ukázať že D/s je síce neobvyklá, ale zato normálna sexuálna aktivita, nie je to sadomasochizmus, nie je to zábava slintajúcich úchylov
  2. Prostriedky
    1. Vysoká úroveň článkov
    2. Striedma ale tematická grafika vyvarujúca sa extrémnych vecí ktoré zbytočne skresľujú obsah
    3. Dopredu jasná štruktúra a jasne dané zodpovednosti a kompetencie
    4. Úzky tým ľudí rozhodujúcich a prísna selekcia publikovaných materiálov, tak aby všetky články zapadali do koncepcie webu a zároveň mali dostatočnú literárnu aj obsahovú úroveň
    5. Spolupráca zo zavedenými webmi hlavne z ČR kde chodieva veľa ľudí zo Slovenska ak hľadajú seriózne informácie
  3. Prieskum prečo zlyhali/uspeli iné stránky, ich silné a slabé miesta (bechmarking)
  4. ...
Nechcem tu písať viac, nechcem nikoho unudiť, nemienim tu písať žiadnu marketingovú štúdiu, to nie je cieľom, časť z toho padlo priamo na stretnutí, ale márne. Súčasťou mojej práce je vysvetľovať klientom nutnosť robiť veci poriadne, alebo ich nerobiť vôbec. Investovať do komunikačnej kampane menej než je minimálne nutné množstvo je ako letieť lietadlom ktoré má palivo na vzdialenosť čo i len kilometer menšiu než je cieľové letisko.
 
Možno som mal viac bojovať, ale ja už proste nevládzem a som príliš vyťažený aby som sa púšťal do projektov so žiadnymi či nízkymi ambíciami.
 
<script type=text/javascript>

D/s a príslušentsvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014