Videné modrými očami

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dobrý deň, prišiel som vás skrachovať :-)

Už niekoľkrát som robil konkurz na voľné pracovné miesto a vždy bol medzi záujemcami aspoň jeden profesionálny krachovač.

V svojom predchádzajúcom zamestnaní som spoluorganizoval konkurzy, v súčasnom priamo rozhodujem o ich výsledku. Bez ohľadu na ponúkané pracovné miesto sa vždy objavia viac-menej tie isté skupiny ľudí:

  • ľudia čo síce nespĺňajú ani základne predpoklady, ale sú ochotný sa veľmi rýchlo naučiť (aj keď vôbec netušia čo ta tie skratky v profile uchádzača o danú pozíciu znamenajú)
  • ľudia čo asi niekde tunelovali a majú predstavu o niekoľkonásobne vyššom plate než je ich trhová cena
  • ľudia ktorý spĺňajú predpoklady pre danú pozíciu (najmenej početná skupina)
  • profesionálni krachovači

Rád by som sa pristavil práve pri poslednej skupine. Určite sa s nimi stretol každý kto sa primotal k nejakému konkurzu. Všetko ide ako po masle a zdajú sa príslušníkmi skupiny tých správnych ľudí pre danú prácu, majú správne vzdelanie, správne vedomosti, správne schopnosti, ...  až po moment keď spomenú svoje predchádzajúce pracovné skúsenosti. Potom to už ide podľa jednoduchej šablony - mal som firmu, pracovali sme s firmou X ale tá skrachovala, pracovali sme s firmou Y ale tá skrachovala, pracovali sme s firmou Z ale tá skrachovala, tak som zrušil firmu a zamestnal sa vo firme W ale tá skrachovala tiež a teraz som nezamestnaný a rád by som pracoval vo vašej firme kde môžem zúžitkovať svoje vedomosti ktoré som nadobudol v minulosti. Na to ja v duchu dodám a teraz som prišiel skrachovať vaších klientov a aj vás a nahlas poviem: Ďakujem, máte veľmi dobré referencie, uvidíme ešte iných uchádzačov a a rozhodneme sa. Zatial vám ďakujem za účasť, o výsledku konkurzu vás budeme informovať do jedného týždňa.

Stretli ste sa s takými ľuďmi? Zamestnali ste ich? Poznáte niekoho takého?

<script type=text/javascript>

Americký sen | stály odkaz

Komentáre

  1. medzi krachovacov
    nepatrim a nepoznam takych :)))
    publikované: 27.04.2005 18:25:35 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nepoznam a nepatrim
    ale ked sa na niekoho lepi smola, radsej ho mat na urade prace ako vo firme ;)
    publikované: 27.04.2005 21:21:59 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. opäť...
    ... som sa nenašiel v žiadnej zo spomínaných skupín :( Ale to bude tým, že som v poslednej dobe absolvoval x konkurzov a už sám neviem na čo sa hodím a na čo nie. Asi budem stále na FREE nohe ;)
    publikované: 29.04.2005 18:27:44 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014