Videné modrými očami

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Svine kŕmia svine - ospravedlnenie

Zdá sa že v mojom nedávnom veľmi ostro formulovanom článku som niektoré fakty zhodnotil akosi prirýchlo a preto by som isté veci rád uviedol na pravú mieru.

Dnes som bral od Koníka jedlo ktoré nemali komu dať. Bolo to už druhý krát za čo sa jej chcem uprimne poďakovať, verím že je to niečo čo jej pridáva prácu ktorú by vôbec nemusela robiť a preto si vážim že to robí.

Hneď na začiatok musím povedať že hneď pri mojom príchode som videl odchádzať auto naložené dvoma vreciami s jedlom, verím že to bolo pre ľudí ktorý ho potrebujú a ak tomu je tak a ja tomu verím, a navyše ak som ja čo i len kúsok prispel k tomu že to jedlo putuje tam kde má, môj článok a hádka s Koníkom nebola márna. Aj keď to si už asi fandím ;-).

Nedávno som v článku "Svine kŕmia svine" ostro kritizoval spôsob akým sa narába s jedlom určeným na charitu, najmä to, že prebytok tohoto jedla sa využíva na kŕmenie prasiat zamestnancov. Ako mi dnes prezradila Konik, prasatám ide len pečivo ktoré je tak tvrdé že sa nehodí pre ľudí, takže v tomto bode som súdil prirýchlo a ak naozaj ide pre prasatá len to jedlo ktoré sa nedá dať ľuďom, musím priznať že som jej zamestnávateľa v tomto bode kritizoval neprávom a je mojou povinnosťou sa Koníkovi ako aj jej zamestnávateľovi hlboko a úprimne ospravedlniť a to aj napriek tomu že som v dobe keď som ich kritizoval o tomto fakte nevedel (a nevedela o ňom pravdepodobne ani Koník), pretože považujem za dôležité priznať si chybu ak sa stane, a podľa možnosti ju napraviť. Z môjho pohľadu je takéto kŕmenie prasiat úplne OK, pretože chápem že druhou možnosťou je jedlo vyhodiť a to mi príde jednoznačne ako horšia možnosť.

Ostáva tak už len že si zamestnanci berú z čestvého jedla pre svoju vlastnú (rozumej ľudskú) spotrebu, aby som parafrazoval český zákon o drogách,  berú si "v množstve väčšom než malom", čo je niečo čo nemôžem pochváliť, no k ohavnej krádeži z akej som ich obvinil to má ďaleko. Nedokážem toto jednanie označiť za morálne či normálne, lebo nie je ani jedným ani druhým, no je to jednanie ktoré spadá do koloritu slovenského zmýšľania definovaného krédom "Kto nekradne, okráda svoju rodinu" aj keď za socíku, kde ma toto heslo pôvod sa nedalo okrádať ľudí odkázaných na cudziu pomoc, respektíve o ich základné ľudské potreby bolo lepšie postarané. Vzhľadom na to kde robím, poznám ako to funguje v rôznych nadáciach a toto by som videl ako bežný jav - prostriedky v nadáciach totiž často slúžia na iné učely než na aké sú určené, prípadne sú rozkradnuté a minimálne ich časť sa vôbec nedostane tam kde sa dostať má.

Ešte raz by som sa teda rád poďakoval Konikovi, verim že ak s im zvýši jedlo opäť, spomenie si že je tu jeden chalan ktorý vie čo s ním.

Poznámka: Dnes keď som vliekol vrecia s jedlom od Koníka do firmy s desným hladom v bruchu, prišiel ku mne jeden rohatý pán s kopytom namiesto jednej nohy a zašepkal mi: "Veď si zober jeden rožtek, toľko toho vláčiš, zaslúžiš si, to nebude krádež. Daj si! Len si daj!" Nedal som si, no zaplašilo ho až dôrazné Apage Satanas!  :-DD 

<script type=text/javascript>

Kamalásky | stály odkaz

Komentáre

  1. Ak súdiš organizáciu v ktorej nepracuješ...
    ...a nevieš ako to tam chodí, tak takto to skončí.

    Snáď si sa poučil.
    publikované: 13.08.2005 13:47:29 | autor: David (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014