Videné modrými očami

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vy o tom neviete, ale vy chcete chlapa čo by vás bil

Presne tieto slová padli z úst jedného z mojich kamarátov. Neprekvapilo ma že sa jeho slová nestretli so súhlasom prítomných dievčat. Ale ako sa vraví „Na každém šprochu, je pravdy trochu.“ Aká je teda pravda?
Ak by som povedal že som nikdy neudrel ženu, tak ten kto nie je na mojom blogu prvý krát, neuverí. Priznávam sa. Ale jedine v rámci sexu a myslím že toto nemal autor na mysli.
 
SubinkaA čo mal teda na mysli? Kamarátky sa ihneď ohradili že oni teda po žiadnom úbožiakovi ktorý ich bude mlátiť netúžia ani náhodou. Verím im. Taktiež nepochybujem že nechcú ani slabocha. Takže kdesi medzi. Ale ako sa správa muž ktorý je medzi? Najjednoduchšia definícia by bola že je to džentlmen ktorý si dokáže uznať chybu ale ak má pravdu tak ju dokáže brániť, prípadne dotlačiť partnerku k jej akceptovaniu. Samozrejme bez toho aby na ňu vztiahol ruku. Táto definícia ale nepostačuje. Niekedy majú pravdu obe strany, niekedy je len jedna ale druhá strana nevidí že sa mýli, ...
 
Vo vzťahoch a nie len tam platí, že skutočne vlastníme len to, čoho sa dokážeme vzdať. V opačnom prípade sme my vlastnený. Práve ten pocit, že som schopný vzdať sa partnera, že je tam neustále drobný strach z toho že ak nebudem spokojný, odídem, práve tento pocit je podľa mňa to čo je akousi napriahnutou rukou ktorá môže dať facku. Myslím že ženy nehľadajú skutočné facky, teda s výnimkou Lastovičky, ale napriek tomu chcú cítiť nad sebou partnerovu ruku. Ak tam nie je, budú mať pocit že vedľa nich je zbabelec, a toho je ťažké či priam nemožné si vážiť. A ak si niekoho nevážim, nemôžem ho ani milovať. Veď koľko dievčat vytiera toalety chlapcami ktorí by im zniesli modré z neba ale nevážia si ich. Ale často sú to práve tie dievčatá ktoré sa hlboko zamilujú do chalana ktorý je schopný ostro sa postaviť ich rozmarom.
 
Za druhé, nech sme akokoľvek civilizovaný, žijeme v spoločnosti kde žena má len výnimočne partnera ktorý je od nej nižší a tak ju nemôže objať ako ramien a chrániť pred celým svetom. Archetyp muža ochrancu ženy a detí je silne zakorenený. A k takémuto mužovi štipka agresivity patrí. A tá je už z princípu necivilizovaná a minimálne občas nekontrolovaná. Občasný prejav tejto agresivity tak často ženu k mužovi viac láka, než že by od neho hneď utekala. Samozrejme, neobhajujem tým slabochov ktorí nedokážu svoju agresivitu ovládať  alebo ju zneužívajú na útok voči ľuďom ktorý sa im nedokážu ubrániť. Avšak myslím že jej občasný prejav, aj keď sa, a to zdôrazňujem obráti voči žene samotnej, a nemusí isť priamo o fyzickú agresiu, jej dáva pocítiť že je schopný zabezpečiť ochranu ich detí a rodiny.
 
Zaujímavý problém mala s jedným zo svojich frajerov Koník. Vždy keď sa pohádali, on došiel za ňou, či už mal pravdu alebo nie a chcel sa udobriť. Strašne ju to hnevalo, mala pocit že ju okráda o možnosť byť pohnevaná či nemať pravdu. Bol to jeden z dôvodov ich rozchodu. Ako sama povedala, nikdy si nedokázala vážiť chlapcov ktorí jej dovolili s nimi zametať. A nevie ich ani milovať. Ja len dodám že nejde o mňa. My dvaja sme boli obaja tak hrdí a tvrdohlaví barani že sme boli schopní sa kvôli malichernej škriepke rozísť, aj keď tuším že pravdu z nás nemal ani jeden ;-)
 
Myslím že žena skôr odpustí keď si muž občas stojí na svojom aj keď podľa nej nie je v práve, než by sa zmierila s tým že si za svojim stáť nedokáže vôbec.
 
Skôr ako perlu uvediem názor že trebárs taká Domina (krajšie je to s veľkým d-ečkom) predsa určite nehľadá muža ktorý by ju bil. Myslím že je to chybný pohľad. Práve naopak, ona potrebuje veľmi silného muža, pretože to čo spolu robia by jej so slabochom potešenie neposkytlo, nehovoriac o prípadných následkoch ktoré by to mohlo na ňom zanechať. Vzťah Dominy a subíka je vzťahom dvoch úplne rovnocenných ľudí ktorí si vzájomne v sexualite poskytujú to čo hľadajú. V žiadnom prípade to nie je vzťah esesáckej dozorkyne a úbohej vystrašenej mužskej trosky.
 
A preto, aj keď z doslovným znením výroku nesúhlasím, ak bol mienený tak ako ho chápem ja, myslím že je pravdivý.
  
Samozrejme, nič neplatí úplne všade, za každých okolností a pre každého. Nepopieram taktiež, že aj ženy majú právo držať svojho partnera v maličkej neistote ktorá mu nikdy nedá pocit že on nemusí nič robiť, že mu žena patrí naveky amen. Možno to robí iným spôsobom, ale v konečnom dôsledku ide o to isté a má na to nespochybniteľné právo.
 
 
<script type=text/javascript>

D/s a príslušentsvo | stály odkaz

Komentáre

  1. Vdaka...
    Nie som prave najstarsi (cize ani nie najskusenejsi), ale vdaka tomuto clanku som vela pochopil... mnoho ludi mi hovori, aky som inteligentny a podobne veci, ale co z toho ked neviem pochopit medziludske vztahy... o tie by ani neslo, s ludmi komunikovat (a aj manipulovat) viem... ale co sa tyka zien, resp. v mojom pripade dalo by sa povedat dievcat, tam su moje znalosti dost slabe... mozno aj preto sa bojim dlhsieho vtahu... mozno aj preto, ze sa bojim dlhsieho vztahu...
    publikované: 11.07.2006 09:04:18 | autor: Slimak (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. 2 Slimak
    Úplne najdôležitejšie je uvedomiť si že síce 1001 červených ruži povie "Milujem ťa!" za teba, ale v 95% stačí podržať dvere či zavolať na zmrzlinu.

    Pristupuj k nim ako k chalanom. Sú síce kúsok iné, ale keď ich lepšie spoznáš, zistíš že ten rozdiel až taký veľký nie je a vekom sa čoraz viac stráca.

    Prajem ti veľa odvahy a šťastia. A hlavne, neboj sa byť chlapom!
    publikované: 11.07.2006 09:50:55 | autor: Modroocko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. modroocko
    myslim si, ze aj tu palti pravidlo: kolko ludi, tolko chuti, preto si myslim, ze zalezi na kazdej zene, akeho chlapa si najdu... niektore dokonca podvedome tuzia po chlapovi, ktory by ich raz za cas vyfliaskal a tym si upevnil svoju moc hlavy rodiny... A niektore ho nehladaju, ale najdu si takeho, pretoze ich vlastny otec ich bil a bol na nich, a tak nic ine nepoznaju a potrebuju to. A ine zas takehoto odsudia a chcu sa s nim rozviest porpipade nikdy takeho nestretnut...
    ale nemyslim si, ze takych chlapov vela existuje (jedine ked si riadne vypiju) a preto mozeme byt radi, ze uz nezijeme v dobe, kedy nam partnerov vyberali rodicia, ale mame moznost volby...
    publikované: 11.07.2006 10:22:20 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. suhlasim
    aspon s vacsinou veci. nic nie je horsie ako submisivny chlap, ktory sparvi vsetko, co vidi zene na ociach a ked este k tomu skace ako piskam a nevda sa s nim pohadat, lebo "ano, zlatko, mas pravdu zlatko" tak je to na samovrazdu. facky sice nemusia lietat.. :o))
    publikované: 11.07.2006 10:33:52 | autor: strangegirl (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 2 Lucia
    Napadajú ma dve veci
    1) Verím že muži čo bijú ženy idú do špeciálnej časti spolu s pedofílmi a ľuďmi čo robia hluk v kine.
    2) Výrok nevesty po pár rokoch manželstva: Ďakujem Vám ocko a mamička že ste mi vybrali manžela, lebo ak by som si vybrala takého debila sama, asi sa odstrelím.

    Chcem povedať, som proti fyzickému násiliu voči hocikomu - ženám, deťo (mužom ;-), ale muži by sa nemali báť zostať mužmi. Mužmi ktorí sú citliví a tolerantný, ale nie precitlivelí alebo zbabelí.
    publikované: 11.07.2006 10:49:41 | autor: Modroočko (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. 2 Strangegirl
    Som presvedčený že nie si jediná. Tie facky Lastovičke sú samozrejme myslené len ako súčasť našho sexuálneho života.

    Mimochodom s čím so mnou nesúhlasíš?
    publikované: 11.07.2006 10:57:14 | autor: Modroočko (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. vlastneee....
    viac menej zo vsetkym sluhlasim, skratka to, s cim nesuhlasim, by uz boli hry so slovickami, resp. s mojimi myslienkovymi pochodmi (= ze som pochopila nieco, co mozno ani nebolo myslene tak, alebo som precitala medzi riadkami nieco, co tam vobec nebolo. Teraz som precitala clanok, este raz a komplet presustredena a nemozem povedat, ze by som s dacim uplne nesuhlasila tak, že by mi to az lamalo kosti :o)))

    no, ak sa z tohoto mojho bludu vysomaris, tak klobuk dole :D
    publikované: 11.07.2006 11:11:14 | autor: 2 modroocko (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. 2 Strangegirl
    Jasne že rozumiem čo chceš povedať ;-)

    Viem že sa to občas ťažko číta, je tam kopa pridlhých viet v ktorých je veľmi ľahké zabludiť a stratiť sa. Niekedy sa ale tomu nedá vyhnúť ;-)
    publikované: 11.07.2006 12:29:56 | autor: Modroočko (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. :)
    Si správny chlap, modroočko. Ale veď ty vieš :)
    publikované: 13.07.2006 20:03:30 | autor: Lastovička (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. veľmi dobrý článok, modroočko,
    máš veľmi zaujímavé postrehy...
    Ja si myslím, že silná žena v partnerskom živote potrebuje seberovného muža. Nie macha, ktorý ju po každej stránke ovláda, ale ani slabocha, ktorý jej prikyvuje na všetko ako psík za zadným sklom auta. V sexuálnom živote je to trošku zložitejšie, tam väčšina naozaj očakáva "pána situácie" a aj keď mnohé tvrdia opak, podľa mňa sa len hanbia si to priznať, alebo si to mýlia s týraním ženy. Inteligentný muž vie, kam môže zájsť a pozná túžby a potreby svojej partnerky. Čo vyhovuje obom, je ok. Čo vyhovuje len jednému a druhý to len pretrpí z lásky... je zlé. Pár sa môže navzájom rešpektovať, byť k sebe nežný, ale keď si to situácia vyžaduje :-)... teraz mám na mysli sex... nemusí byť na škodu, keď je jeden dominantný. Ešte lepsie, keď sa v tejto úlohe striedajú...
    A ešte k Tebou zmienenému archetypu muža - ochrancu... poznám pár veľmi nízkych mužov, čo sa týka vzrastu, ale obrovských, čo sa týka ega, zdravej agresie a sebavedomia. A žijú s partnerkami aj o hlavu vyššími :-)
    publikované: 22.10.2006 19:38:20 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. 2 murphy
    Nie vždy sa dá striedať. Sú ľudia ktorí maju v sexe radi len jednu pozíciu. Trebars taká Lastovička si so sexuálne submisívnym mužom neviem nič predstaviť. Ale myslím že mnoho párov ktoré ani netušia že nejaké D/s existuje sa pri tom kto bude dominantný striedajú, a považujú takéto hry za súčasť "normálneho sexu".
    publikované: 22.10.2006 19:57:01 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  12. no áno,
    pre nich je normálny. Veď hovorím, ak to vyhovuje obidvom, je to úplne normálne. Nezávisle od toho, ako to v odborná literatúra pomenúva. Ľudia sme rôzni... a to je dobre.
    publikované: 22.10.2006 20:27:27 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014