Videné modrými očami

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

BDSM v praxi 6 – Stretká a komunita

Vrana k vrane sadá, subík dominu si hľadá. Byť iný je ťažké. Byť iný a sám je ešte ťažšie. Práve preto každá menšina, či už je menšinou kvôli národnosti, sexualite, vierovyznaniu, vlastneniu trabanta alebo inému, má tendenciu sa zomknúť o čosi viac než ľudia ktorý sú súčasťou väčšiny. Nie inak je tomu u ľudí ktorý majú radi BDSM.
Uplynuli roky odkedy som si uvedomil že ma láka BDSM. Nepotreboval som komunitu, mal som krásny vanilkový vzťah. Ľúbil som a sklamal sa. Sklamaní ľudia potrebujú vytrhnúť zo svojho života, preskúmanie druhej tváre mojej sexuality sa mi zdalo ako vhodná voľba.

Verejné stretká

Nakontaktovať sa na BDSM komunitu bola hračka. V miestnosti "D/s vzťah" na Na Azet-e som pokecal so pár sympatickými ľuďmi a zistil kedy a kde sa stretávajú. NápojeAlternatívne je možné využiť služby http://www.domina.sk alebo www.xchat.cz kde je možné nájsť množstvo ľudí so slovenskej BDSM komunity.

Prísť na stretko má niekoľko výhod:

1. Všetci vedia že ste ten za koho na sa internete vydávate.
Nikto nemá chuť rozoberať svoj intímny život s 25-ročnou dlhonohou prsnatou blondínou ktorá je v skutočnosti chalanom píšucim ľavou rukou aby mal pravú voľnú na poľovačku za svojím desiatym dnešným orgazmom.
 
2. Skvele si pokecáte o práci, deťoch, politike, rybačke a futbale ...
Teda nie že by sa s vami ľudia o BDSM nebavili. Zo začiatku sa s vami nerozprávajú o ničom inom. Ale je to dané skôr tým že keď prídete prvý krát, nič iné než že sa vám BDSM páči o vás nevedia. Čím sa lepšie poznáte, tým sa budú častejšie vaše rozhovory stáčať na iné témy. Nakoniec, kto by sa chcel večne baviť o sexe ;-).
 
3. Môžete si nájsť partnera
Predsa len, väčšina ľudí svoj pozitívny vzťah k BDSM na tričku napísané nemá. Ťažko sa potom vzájomne hľadajú v dave odporne páchnucom vanilkou.

Neverejné stretká

Ak sa ukáže že ste kultivovaný človek so serióznym záujmom o BDSM, časom začnete dostávať pozvania na neverejne stretnutia. Keďže ide o uzavretú skupinu, je možné „akčné správanie“ a oblečenie ktoré by bolo na verejnom stretnutí nevhodné a preto neprípustné. Veď skúste prísť do reštaurácie oblečený v latexe a viesť svoju milú nahú na vodítku. Tu je možné často vidieť jednotlivé BDSM techniky a pomôcky v praxi, čo robí z neverejných stretnutí cenný zdroj skúseností a inšpirácie.

Kamarátske stretká

Klasické pivo, jediný rozdiel proti pivu s inými kamarátmi je že si môžete posťažovať že vám subinka nefunguje tak ako by mala alebo vaša pani vás zanedbáva. Spomínam ich tu len pre úplnosť.

Kto tvorí komunitu

Takže komunitu tvoria Karol K. (tel: 0915 111 111), Ján R (tel: 0903 123 456)., Silvia R (tel: 0904 101 202). a Lenka E. (tá sa ospravedlňuje za to že nemá mobil).

Kto naozaj tvorí komunitu?

Na Slovensku a v ČR je to niekoľko stoviek ľudí. Patria sem špičkový odborníci na Windows (ako Altair alias Rider), aj zarytý Linuxáci (však Anička ;-). Záujem o BDSM je jediné čo je spoločné naozaj všetkým.

Tvoria ju ľudia bez ohľadu na vek, vzdelanie, zamestnanie, pohlavie (to by ešte bolo aby tam boli len muži) či vierovyznanie. Proste akási náhodne vybraná skupina ľudí. Niektorý vám budú sympatickí, iní nie. S niekým si budete mať čo povedať 5 minút, s iným hodiny či dni a nájdu sa aj takí, ktorí sa stanu vašimi priateľmi. A ak budete mať šťastie, možno nájdete niekoho na viac než kamarátsvo.
 
Komunita je živý organizmus. Ľudia prichádzajú, odchádzajú, ohovárajú ...

Nepýtajte sa čo može pre vás spraviť komunita, ale čo vy môžete spraviť pre komunitu ;-)

Komunita ktorú by som rád videl ja:
- Pomáha v orientácii všetkým záujemcom o BDSM.
- Vytvára pozitívny a hlavne objektívny obraz BDSM v majoritnej spoločnosti.
- Je priestorom pre získavanie znalostí a skúseností.
- Je alternatívnym zdrojom BDSM pomôcok k predraženým sex-schopom.
- Dokáže vystúpiť na obranu ľudí perzekuovaných na základe ich vzťahu k BDSM.
- Informuje ľudí o ňou usporiadavaných akciách
 
Bohužiaľ, v spoločnosti kde všetci písali modrým perom, kde každá odlišnosť bola v zárodku potláčaná a zosmiešňovaná bude naplnenie týchto cieľov ešte chvíľu trvať. 
 
Snáď aj tých pár článkov na mojom blogu priamo či nepriamo sa zaoberajúcich BDSM pomôže ľuďom ktorý o tom ešte nikdy nepočuli vytvoriť si nezaujatý názor.

 
Nabudúce sa zmenim na spisovateľa edície Harlequin romance. V pár fragmentoch sa totiž pokúsim popísať niektoré z možných podôb D/s vzťahov a sexu v praxi.
        
 
 
Ostatné časti 
BDSM v praxi 0 - Predslov
BDSM v praxi 1 - Comming out - časť 1
BDSM v praxi 2 - Comming out - časť 2
 
 

D/s a príslušentsvo | stály odkaz

Komentáre

  1. komunita
    Taka komunita je podla mna dobra vec hlavne pre tie dovody, ktore si uviedol v clanku. Cloveka potesi a povzbudi, ked sa moze stretavat s ludmi jemu podobnymi. Moze sa tak vyhnut zcestnym informaciam z netu...Ja v ziadnej takej neposobim a nepoznam nikoho, kto ano, a preto by som sa rada opytala napriklad na to, ci taku kominutu navstevuju skor jednotlivci, pary, alebo sa tam najdu i snubenci, ci manzelia?
    publikované: 22.11.2006 22:36:32 | autor: bianca (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. 2 bianca
    Rád by som napísal že sú to predovšetky manželské páry, ale nie je to tak. Myslím že je to podmienené aj tým, že mnoho ľudí po tom čo si v komunite alebo mimo nej najde partnera, stratí hlavný dôvod na stretká či iné akcie chodiť. Ich hlavným cieľom totiž bolo nájsť si partnera.

    Zvyčajne sú to teda jednotlivci a zopár párov, či už v stabilných dlhodobých vzťahoch alebo vo vzťahoch ktoré existujú len pre BDSM aktivity.

    Zaujímavé je že na stretka niekedy príde o čosi viac žien než mužov, čo pri vanilkových akciách ktoré zaváňajú sexom asi nie je bežné. Je možné že je to tým že muži si aj v bežnom vzťahu vedia povedať čo a im páči, kým ženy sa s tým habia priznať a tak radšej dôjdu niekoho takého hľadať na stretko. Či to je naozaj tak, netuším, ale považujem ta za dosť pravdepodobné.

    Pomerne často z páru kde sú obaja BDSM pozitívny chodí na stretká len jeden z partnerov. Dôvodom je podľa mňa to že nie každý sa chce baviť o svojej sexualite, niekto to považuje za intímnu vec a nechce sa o nej baviť s inými ľuďmi, aj keď mi nevadí že to tak robí partner.

    Nech už budeš hľadať v BDSM komunite niekoho pre seba, alebo radu človeka so skúsenosťami s dlhodobým vzťahom zahŕňajúcim BDSM sex, určite niekoho nájdeš. Rovnako je to aj s vekom, aj keď sa dá povedať že vačšinu tvoria ľudia vo veku 20-40 rokov, ale nájdu sa však aj starší aj mladší.
    publikované: 23.11.2006 00:13:30 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  3. supak :)
    no dufam ze na boni si jemny modroocko :)))))))))
    publikované: 14.04.2007 17:52:01 | autor: hnedoocko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 2 hnedoocko
    Nesťažuje si, ale kľudne sa jej spytaj osobne ;-)
    publikované: 14.04.2007 23:39:52 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Novy portal
    Od zaciatku roka 2016 sa da pouzit aj portal bdsmsiet.sk. Je to zatial jediny portal s bezpecnostnym certifikatom. Takze hesla pri prihlaseni si uz necita hocikto na sieti..
    publikované: 03.03.2016 12:08:53 | autor: Zazitko (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. A VAM SA TO NEZDA CHORE?
    lebo mne sa to teda zda celkom divne. niekoho zvazovat alebo mu nejak blizit.. https://erekcia.treska.eu/bdsm/ to nie je predsa prirodzene. ci sa mylim?
    publikované: 07.04.2017 09:55:12 | autor: Luki (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. BDSM
    Moc díky za info a jsem ráda, že taková komunita je :) Je fajn někam zapadnout i s takovýmhle nevšedním zájmem. Máte tady prosím někdo zkušenost s BDSM masáží v takovýchto salonech https://www.erotic-massage-in-prague.cz mě by to právě zajímalo protože o tom docela začínám s přítelem uvažovat, jako taková ta naše první zkušenost mimo domov teda.
    publikované: 27.09.2019 11:14:40 | autor: Saara (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014