Videné modrými očami

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

BDSM v praxi 8 - Prehľad praktík

Sex je niečo čo je vlastné len ľuďom a ešte niekoľkým primátom. Sme jediní kto má pohlavný styk aj mimo obdobia keď je možné počať potomstvo, len tak pre potešenie. Snívame o ňom. O čom teda snívajú ľudia ktorým sa páči BDSM?

Najčastejšie praktiky

D/s - hra v ktorej je jeden partner dominantný, druhy submisívny. Rozsah sa líši, od 10 minút dominancie pri sexe v posteli až po hru ktorá trvá 7 dní v týždni, 24 hodín denne. Zvyčajne je to istá alternatívna forma starania sa o partnera, prejavovania lásky, pocitu ochrany a istoty.
 
Anál - jedna tretina každej scény v porne (zvyšok 1/3 oral + 1/3 klasika). Je v tom istá podriadenosť či pocit víťazstva zo sexu do telesného otvoru ktorý na to vôbec nie je určený. Alebo ako sa vraví medzi chalanmi, najhoršie na análnom sexe je byť ten vpredu. Ponúka viac možnosti než len vraziť dnu. Je to miestom ktoré je minimálne z môjho pohľadu najintímnejšou časťou ľudského tela. Veď už len samotný dotyk či pohľad neponúkne dievča len tak hocikomu, teda okrem svojho gynekológa. Okre styku je obvyklý vosk, rozťahovanie či zasúvanie rôzne veľkých predmetov.
 
Sex s rovnakým pohlavím
- nie je nevyhnutne nutné aby boli účastníci bisexuálny, týka sa to hlavne submisívneho. Pre heterosexuálne orientovaného človeka je to ponižujúce a preto za istých okolnosti vzrušujúce. Nemusí, a obvykle sa nejedná o penetračný sex. Podstatná je účasť osoby rovnakého pohlavia, myslím že pre väčšinu mužov a časť žien je už ponižujúci samotný dotyk.
 
Dievča s roubíkomOrál -
pomerne bežná ne-D/s praktika, ale obvykle v o čosi drsnejšej variante. Okrem samotného styku pod heslom hlbšie, drsnejšie a samozrejme "dokonca" sa často sa využívajú rôzne roubíky. Môžu umlčať partnera (strata schopnosti hovoriť je vzrušujúca, respektíve pocit bezmocnosti z nej prameniaci), umožniť slobodný prístup k jeho ústam, prípadne len stimulovať jeho predstavivosť. (Ospravedlňujem sa za čechizmus, ale na slovenský názov pre roubík – „mlčadlo“ som si ešte nezvykol.) 
 
Prehliadky, rozťahovanie a týranie pošvy, zasúvanie predmetov - je to o skúmaní, o posúvaní limitov, o hľadaní hraníc, o vydaní najcitlivejšej a najzraniteľnejšej časti tela do mojej moci. Vidieť ako sa zakaždým trhne, napne svoje zaiste krásne stehná a brucho, ako sa snaží ovládnuť a ponúknuť opäť, cítiť ten pocit že sa nedokáže vzdať toho čo príde nech sa s ňou deje hocičo. Vidieť ako sa jej zdá že už sa ďalej nedá, že už je na hranici, ale vzrušenie jej nedovolí prestať je niečo čo musí uchvátiť aj nedominantného muža. Alebo ženu ;-).
 
Cock and ball torture (CBT) alebo mučenie vtáka - je to ponižujúce a bolí to. Je možné podväzovať, kvapkať vosk, pichať, šliapať, kopať, udierať, mučiť elektrinou, ... uff
 
Exhibicionismus - nahota je oslobodzujúca, je definitívnym a neprehliadnuteľným vyzradením že nemám telo atléta, je výsmechom všetkým komplexom z nahoty, je plná radosti z priznania a akceptácie nedokonalosti tela.
 
Fetish - najčastejšie sa jedná o rôzne predmety a časti oblečenia a tela. Topánky, latex, koža, nohy, ...
 
Žena v kobkeRape fantasy alebo hrajeme sa na znásilnenie - takmer každú ženu vzrušuje predstava sexu s cudzincom, v tomto prípade v trochu drsnejšej variante. A mnoho chlapov by takým cudzincom chcelo byť. To že sa niekomu páči toto ako hra, samozrejme neznamená, že túži po skutočnom znásilnení.
 
Pás cudnosti alebo chastity belt - Kto by nechcel mať kontrolu nad tým kedy tá jeho stará môže ...
 
Piercing alebo prepichovanie - Dočasné alebo trvalé prepichovanie častí tela. Na dočasné sa obvykle používajú injekčné ihly. Obvyklé miesta sú stehna, zadok, prsia, bradavky, pysky, jazyk. V prípade trvalého piercingu sú najčastejšími piestami uši, nos, jazyk, klitoris, bradavky, pysky, pupok. Tieto môžu byť následne využité pri zväzovaní.
 
Bondage alebo zväzovanie - je estetické, plné fantázie, zručnosti, dotykov, skúmania, pokojného užívania si bez náhlenia či honby za orgazmom. Je to o pocite moci a bezbrannosti. Je možné zväzovať takmer výlučne kvôli estetickému dojmu, vtedy ide o japonskú bondáž, alebo čiste kvôli fixácii partnera kde estetický dojem nie je to najdôležitejšie, aj keď málokto ho zanedbáva. Bondage je umenie vyvolených.
 
Femdom vintage spankingSpanking alebo ... - Údery rukou alebo nejakým predmetom po tele. Najčastejšie sa jedná o zadok, prsia, tvár (fackovanie alebo slapping), stehna, rozkrok, dlane. Okrem ruky sa obvykle používa remeň, varechy, biče (whipping), bičíky, trestenice (caning), alebo čo už je doma po ruke ;-) Slovensky výraz pre spanking je „výprasky“ ale nemám ho rád, pretože nevystihuje celú škálu toho čo spanking poskytuje. Jednotlivé pomôcky nie je možné zoradiť podľa nebezpečnosti či bolesti ktorú spôsobujú, pretože to veľmi závisí od miesta, sily a spôsobu akým sa udiera. Začiatočníkom odporúčam remeň – narobí veľa hluku, červený pruh na zadku výdrží chvíľu ak sa udrie silnejšie, ale to je takmer všetko. Naopak bičík či rákoska sú v neskúsených rukách nebezpečnejšie ako slepec s guľometom. Ak sa to s nimi ale vie, tak predstava „výprasku“ rákoskou či remeňom je čo sa týka psychiky veľmi zaujímavá, napriek tomu že samotný uder nemusí bolieť viac než ruka či remeň.
 
Pony play alebo hráme sa na koníka - názov hovorí všetko, len dodám že niektorí ľudia majú aj vozík ktorý takýto koník, prípadne viac koní, môže ťahať vrátane kompletného „konského postroja“ s análnym kolíčkom ktorý je ukončený pekným huňatým chvostom.
 
Sadomasochizmus (SM) - Spôsobovanie či cítenie bolesti v rôznej intenzite. Niekomu stačí náznak, iný potrebuje skutočnú bolesť.
 
Strap on alebo pripinák - Umelý úd ktorý si žena pripne remienkami okolo pása a cez rozkrok. To jej poskytuje možnosť robiť ním to isté čo muž. Niektorí muži túžia byť ponížení a pretiahnutí, takto majú možnosť aby im to spravila žena. U žien určite zohráva istú rolu aj to penis ktorý nezmäkne a samozrejme to že ho ovláda iná žena.
 
Verejná nahotaVerejná/nútené nahota prípadne odhaľovanie alias public nudity/flashing - Flashing - „nútenie“ ku krátkodobému odhalenie sa na verejnosti, ako je napríklad zdvihnutie sukne, trička, chodenie naostro, prezliekanie sa priamo na pláži a podobne. V prípade verejnej nahoty ide o dlhodobé odhaľovanie sa. Radím sem aj veci ako opaľovanie sa hore bez, obliekanie tak aby presvitali bradavky ...
 
Piss - močenie pred partnerom, prípadne na neho. Niekedy aj pitie moče.
 
Bukkake alebo hráme sa so semenom
- striekanie jedného prípadne viacerých mužov na ženu, rozotieranie semena po jej tele, prípadne pitie semena z pohára.
  
Clinic alebo hráme sa na gynekológa - aj keď sa na prehliadku u gynekológa teší málo žien, sú také ktoré predstava dôkladného a samozrejme perverzného vyšetrenia vzrušuje. Aspoň teda predpokladám že merania aká ja pošva či anál hlboký, citlivý či koľko sa dá roztiahnuť nie sú súčasťou bežnej preventívnej prehliadky. Niekedy sa k tomu pridáva ešte klystír a cievkovanie.
 
Elektrotorture alebo hráme sa s elektrinou - Tak toto doma neskúšajte! Táto technika si vyžaduje špeciálne vybavenie, na 230V zo zásuvky zabudnite. Dobre znalosti anatómie a spôsobu akým pôsobí elektrický prúd na ľudský organizmus sú nevyhnutné ak nechcete zažiť viac bolesti ako ste si priali, či nebodaj si ublížiť. Dobre spracovaný web s touto tematikou má Milkov na Eleferne.
 
Waxplay alebo vosk - kvapkanie vosku na partnera. Opäť technika ktorá môže bolieť ak sa vosk kvapká z nízka alebo prirýchlo, a na druhej strane takmer vanilkovou ak sa kvapká pomaličky z veľkej výšky. A samozrejme, záleží aj na tom kam.
 
BrandingBranding - označovanie partnera tetovaním alebo iným spôsobom - vypálenie, jazvy a podobne. Ide o akési označenie si vlastníctva či vzťahu. Obvykle sa jedná o značky či nápisy. Najčastejšie miesta sú zadok, vnútorná strana stehien, rameno a lono. Napríklad Angelina Jolie má na lone tetovanie „Čo ma sýti, to ma ničí.“ Dosť časté sú texty oznamujúce neukojiteľný chtíč či postavenie ich nositeľky, alebo meno „majiteľa“.
 
Nútené orgazmy/forced orgasm a zakázané orgazmy/orgasm denial - nútenie spraviť sa na príkaz raz či viac krát, obvykle sa na to partner pozerá, čo je veľmi zahanbujúce a preto sa môže stať že to ide oveľa ťažšie než inokedy. Najmä ako sa robíte už po niekoľkýkrát v krátkej dobe či dokonca za sebou. Zakázaný orgazmus je dráždenie partnera ale neumožnenie mu urobiť sa, či už tým že prestanete, alebo pod hrozbou trestu ak sa spraví. Tento zákaz sa môže vzťahovať aj na neskoršie onanovanie. Takto môžete držať partnera bez vyvrcholenia aj veľmi dlhé obdobie, zatiaľ čo vy si užívate každý deň. 

Anketa: Koľko BDSM aktivít sa Vám páči

(Pozrieť výsledky alebo hlasovať v ďalších anketách.)

Ak chcete k svojej odpovedi v ankete ešte niečo dodať, doplňte to do komentárov. Či už je to niečo čo sa Vám páči a nie je to tu, alebo chcete napísať čo z toho čo tu je sa Vám páči najviac. Vďaka za každú odpoveď.

Ďalšie BDSM praktiky

Samozrejme že málokomu sa z uvedeného páči všetko, a to som spomenul len tie bežnejšie praktiky. Pravdepodobne takmer každý si tam to svoje predsa len našiel.

Ak sa chcete dozvedieť viac, alebo chcete zistiť viac o susedovi od ktorého sa ozývajú divné zvuky, skúste:
 
Erotický Slovník
Slovník BDSM
Dominantně submisivní vztah - Základní pojmy BDSM

V ďalšej časti, pravdepodobne už skutočne poslednej, sa zmienim o zmene vzťahu vaniliek k BDSM.
 
 
Ostatné časti 
BDSM v praxi 0 - Predslov
BDSM v praxi 1 - Comming out - časť 1
BDSM v praxi 2 - Comming out - časť 2
BDSM v praxi 8 - Prehľad praktík 
BDSM v praxi 9 - BDSM a vanilky 

D/s a príslušentsvo | stály odkaz

Komentáre

  1. pekne:)
    naozaj pekne vysvetlene praktiky:)zrozumitelne a napad s anketou...dobre:)
    publikované: 28.01.2007 21:26:05 | autor: damien (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. jedna vec
    hmm...mozno este jedna vec dolezita su tresty. V D/s, BDSM vztahoch casto viditelne. No to je tema na dlhsie nez na par riadkov...trestov moze byt mnoho druhov. Ja osobne to moc neuznavam. Vztahom zalozenym na trestoch chyba vasen a pre mna su moc mechanicke. Povacsine. Poslusnost u submisivneho jedinca sa da ziskat aj inak nez trestom a ta cesta byva krajsia. Pre oboch.
    publikované: 28.01.2007 21:32:23 | autor: damien (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. O trestoch v D/s
    Myslím že idea trestov je vlastná len vzťahom kde je prítomný D/s aspekt. Ak sa mu z BDSM ktoré je predsa len o čosi širšie než len D/s práve táto jeho časť nepáči, tresty sa nekonajú. Aj keď je to zriedkavé, nie je to nijako neobvyklé.

    BDSM či D/s nie je len o poslušnosti či trestoch. Poznám páry kde je D/s-ko a nie sú tresty. Trest je len ďalšia forma sexuality, ďalšia forma konsenzuálnej hry. Ak táto hra láka oboch partnerov, je aj trest niečo čo je vzrušujúce, impulzívne a vášnivé.

    Mne sa tresty páčia. Nemám však rád tie ktoré si vyžadujú siahodlhú prípravu, kde sa, presne ako vravíš, stráca impulzivita a vášeň. Ale je to len to ako to cítim ja. Viem že existujú ľudia ktorých samotná predstava že budú potrestaný vzrušuje, a dobu prípravy či čakania na svoj trest vnímajú ako niečo čo je hlboko intímne, vášnivé a to že ich partner je tak dôsledný cítia ako hlboký prejav jeho lásky a oddanosti. Tak ako neexistuje jedná forma dokonalého bozku, neexistuje jediná forma dokonalého trestu či prežívania svojho postavenia v D/s vzťahu.

    Jedna z vecí ktoré dáva BDSM mne je sloboda. Sloboda vybrať si to čo sa mi páči, sloboda hovoriť o tom so svojím partnerom, sloboda požiadať o niečo čo možno nie je práve mainstream, pretože tá prvotná bariéra "budeme to robiť potme, tvárami k sebe, v utorok a sobotu" už padla.

    A čo sa týka trestov, takmer všetko sa strane trestom ak to trestom nazvem. Ak poviem partnerovi že teraz sa s ním budem za trest milovať, je to trest. Ak mu poviem že sa sním za trest teraz nebudem milovať, je to trest. Pretože nakoniec, všetko je to len o tom čo sa deje v hlave.

    Koncepcia trestu, a v tomto s tebou 100% súhlasím, je častou, ale nie nevyhnutnou súčasťou BDSM vzťahov. Ak niekoho nelákajú, tak ako naopak mnňa nelákajú iné veci, znamená to len to že je človek ktorý si z toho množstav čo BDSM ponúka namiešal koktejl ktorý jeho chutí vyhovuje najlepšie.
    publikované: 28.01.2007 23:14:50 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014