Videné modrými očami

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Uterákový deň

Počuli ste už o uterákovom dni? Stretli ste včera niekoho s uterákom na pleci či inom viditeľnom mieste?

Aký deň?

Každý rok 25. mája si ľudia ktorým sa páčila kniha Stopárov sprievodca po galaxii pripomenú jej autora tým že nosia celý deň na viditeľnom mieste uterák. Nie ináč to bolo tento rok.

Moj deň s uterákom

Do práce chodievam na bicykli a tak mám uterak priviazaný na vaku. Len čo som prišiel do práce, músím vysvetľovať že neidem z plavárne a stručne vysvetľujem význam uteráka.

Pred dvanástou prichádza Koník a ihneď vidím že dnes nie som jediný stopár, pretože len čo ma zbadá s uterákom, vyberá svoj a s uterákmi pokračujeme do reštaurácie na obed. Vzbudzujeme kúsok pozornosti, ale zatiaľ je to v pohode.

O čosi viac pozornosti vyvoláva naša cesta po Hlavnej ulici v Košiciach, predsa len asi zahliadnúť dvoch ľudí s uterákmi obtočenými okolo hlavy asi nie je každodenný pohľad.

Rozmýšľam ako sa na moj uterák bude pozerať personál holičstva kam mierim, ale nerobím si z toho ťažkú hlavu a len čo vstúpim dnu, nonšalantne si dám uterák dole z hlavy a zavesím ho na vešiak na kabáty.

S uterákom okolo krku ešte som bol ešte v niekoľkých obchodoch, na pošte, zašiel som si s nim na zmrzlinu a na večeru do reštaurácie, behal s ním po meste, ale až na na niekoľko úsmevov a neveriacich pohľadov či "Pozri! Pozri! Vidíš toho s uterákom?" bol môj uterák okolo krku neviditeľný. Zjavne nie je ťažké vyviesť z konceptu nie len čašníka :-)

Škoda len že som nestretol ďalšieho stopára s uterákom ...

A čo vy? Pridáte sa na budúci rok?

Dodatok: Prečo uterák?

Citujem Stopárovho sprievodcu po galaxii

Co je však ještě důležitější, je obrovský psychologický význam ručníku. Tak například když nějaký paďour (paďour = ten, kdo není stopař) zjistí, že stopař má ručník, automaticky předpokládá, že vlastní rovněž kartáček na zuby, žínku, mýdlo, krabici sušenek, čutoru, kompas, mapu, klubko provázku, sprej proti mravencům, výbavu do deště, skafandr atd. ap. A nejen to. Rád stopaři půjčí kterýkoli ze jmenovaných předmětů nebo cokoliv jiného, co stopař nešťastnou náhodou "ztratil". Onen paďour si totiž pomyslí, že ten, kdo dokázal stopovat napříč a našíř celou galaxii, žít v drsných podmínkách a za pár šupů, porvat se s osudem a přeprat ho, a kdo přesto vždycky ví, kde má ručník, je zřejmě člověk, s nímž je nutno počítat.

Ďalšie infromácie o uterákovom dni môžete nájsť na http://rucnik.ic.cz


 

<script type=text/javascript>

Čo vypadlo z košíka | stály odkaz

Komentáre

  1. moj
    priatel a kamosi citali tuto knihu, ale zial toto pekne pravidlo nedodrziavaju... asi ich upozornim na tento clanok... pekne :o.)
    publikované: 26.05.2005 17:07:24 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nie si sam
    aj ja dodrziavam uterakovy den! Stopujeme po galaxii:)
    publikované: 15.01.2006 00:57:11 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Už aj slovenská verzia
    http://uterakovyden.szm.sk

    Nezabudni si svoj uterák!
    publikované: 19.05.2007 12:40:31 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014